Over de stichting Edufarma

historie

In 1985 besloten een aantal farmaceutische bedrijven opleidingen te gaan ontwikkelen om de technische sector van de industrie up to date te houden. Zij bundelden hun krachten in de stichting Edufarma. Inmiddels is het overgrote deel van de in Nederland producerende farmaceutische bedrijven en aanverwante organisaties  aangesloten bij de stichting.

missie

De stichting Edufarma verzorgt een systeem van hoogwaardige opleidingen, met door de Nederlandse overheid erkende examens en diplomás, voor medewerkers in de producerende farmaceutische bedrijven en aanverwante instellingen en organisaties.

nog niet aangesloten?

Uw bedrijf heeft een fabrikantenvergunning voor farmaceutische producten of uw bedrijfsactiviteiten zijn duidelijk gerelateerd aan de farmaceutische productie, distributie of gerelateerde diensten en goederen, dan kunt u een aanvraag tot lidmaatschap indienen. Bij toetreding tot de stichting is een éénmalige bijdrage van €1000,- verschuldigd

meer 10.000 kandidaten hebben de opleidingen met succes gevolgd.

6 hoogwaardige opleidingen ieder met een officieel rijkserkend examen.

alle opleidingen samengesteld door professionals uit de farma industrie

bestuur

drs. Joost van Zutven, (MSD), voorzitter

drs. Philippe Schoone, (Kite Pharma), penningmeester

dr.  Ruud Schonk, (Tiofarma), secretaris

Esther van Dijk, (TEVA), lid

drs. Marjolein Keulen, (FAL Duiven), lid

drs. Mieke van der Meulen, (oud-  inspecteur IGJ) lid

organisatie en vrijwilligers

Alle opleidingsmateriaal en de examens worden samengesteld door ervaren professionals uit de farmaceutische industrie. Zij doen dit op vrijwillige basis. Samen vormen zij de redactie- en tevens examencommissies voor de opleidingen Vakman en Technicus.

Bij het samenstellen van het opleidingsmateriaal worden de redactiecommissies begeleid door professionals op het gebied van educatie.

Onze vrijwilligers ervaren het samenwerken in deze multidisciplinaire omgeving als zeer waardevol. Tijdens de bijeenkomsten voor het samenstellen van leerboeken en het maken en beoordelen van examens worden contacten gelegd tussen de bedrijven en worden ook regelmatig praktische ervaringen en uitdagingen besproken.

Edufarma zoekt nieuwe vrijwilligers voor ondersteuning bij het vernieuwen/opzetten van cursusmateriaal en voor de examencommisies Farmaceutisch Vakman en Farmaceutisch Technicus.

Interesse als vrijwilliger? Stuur een mail naar info@edufarma.nl en we nemen direct contact met je op.